Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری درباره  «نتایج نهایی آزمون استخدامی آموزش و پرورش کی اعلام می‌شود؟»، «رتبه‌بندی معلمان؛ طرحی خاک خورده در راهرو‌های پاستور و بهارستان» و «بازدید رایگان دانش آموزان از موزه‌ها» سپری شد.

‌می‌توانیم ظرف ۲ روز مدارس را بازگشایی کنیم

محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش درباره آمادگی برای بازگشایی مدارس در سال تحصیلی آینده تصریح کرد: ما آماده‌ایم که مدارس را ظرف ۲ روز بازگشایی کنیم، اما علت اینکه بازگشایی انجام نمی‌شود، ممنوعیت ستادملی کروناست؛ بنابراین هر زمان که ستاد مقابله با کرونا به ما اجازه دهد این کار انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بسته بودن مدارس و دور بودن دانش‌آموزان از محیط آموزش، با مخاطرات پنهان و پایداری روبروست، تاکید کرد: در تلاش هستیم تا کیفیت آموزش را از طریق فضای مجازی تأمین کنیم، اما قطعاً امکان ارائه آموزش باکیفیت به صورت حضوری بیشتر خواهد بود.

او درباره قید اختیاری بودن حضور در مدارس تصریح کرد: همواره متقاضی بودیم که مدارس باز شود و به آن تأکید داریم، اما بازگشایی منوط به اجازه ستاد ملی مقابله با کروناست؛ قید اختیاری، قید ما نیست بلکه ستاد ملی به آن تاکید دارد.

حاجی‌میرزایی تاکید کرد: پیشنهاد ما دایر شدن متعارف مدارس طبق روال همه ساله بود، اما در ستاد گفتند که قید اختیاری را لحاظ کنید البته شاید لازم نباشد برای سال تحصیلی آینده مدارس بسته شود و امیدواریم بعد از عید، وضعیت بهتر شود و ستاد هم به ما اجازه بازگشایی مدارس را بدهد.

رتبه‌بندی معلمان؛ طرحی خاک خورده در راهرو‌های پاستور و بهارستان

۴-۵ سالی می‌شود که زمزمه‌های اجرای طرح رتبه بندی معلمان در جامعه معلمان پیچیده است، اما هنوز خبری از مصداق عینی این طرح پرطمطراق به چشم نمی‌خورد و انواع و اقسام وعده‌ها و عناوین مرتبط با این موضوع همچنان خاک می‌خورد و این طرح پر حاشیه در مسیر حرکت دولت به مجلس متوقف شده است.

رتبه بندی معلمان همان کلاف سردرگمی است که چند وقت یکبار ادعای اجرای فاز مقدماتی آن مطرح می‌شود و مجددا چند وقت بعد با تغییراتی دیگر مطرح می‌شود، اما هنوز به ثبات نرسیده است و هدف غایی آن یعنی توسعه صلاحیت حرفه‌ای و رقابت بر سر دستیابی به این مهم نه‌تنها محقق نشده است بلکه در میانه طبقه بندی برای افزایش حقوق عملا رو به فراموشی رفته و حال این طرح مفهومش به جای توسعه صلاحیت حرفه‌ای با افرایش حقوق قرین است.

آنطور که اخبار حکایت می‌کند آخرین نسخه از لایحه رتبه‌بندی معلمان روز گذشته در هیئت وزیران به تصویب رسید و در گام بعدی باید در بهارستان چکش کاری شود تا شاید این بار قانونی متقن برای گرفتن حق و حقوق معلمان و عمل به اسناد بالادستی تنظیم شود.

نتایج نهایی آزمون استخدامی آموزش و پرورش کی اعلام می‌شود؟

یارمحمد حسین‌بر مدیرکل امور اداری و تشکیلاتی وزارت آموزش و پرورش درباره جزئیات اعلام نتایج پذیرفته‌شدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش بیان کرد: نتایج اولیه این آزمون با پذیرش ٢/۵ برابر ظرفیت انجام شد و بعد از این مرحله فرایند مصاحبه‌ها تمام شده است و نتایج را به سازمان سنجش ارجاع دادیم.

او ادامه داد: بعد از این مرحله در سازمان سنجش و آموزش کشور نتایج آزمون کتبی و نمره مصاحبه پردازش می‌شود تا نتایج اولیه آن از سوی این سازمان اعلام شود.

مدیرکل امور اداری و تشکیلاتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه اعلام نتایج به صورت یک برابر ظرفیت است، اظهار کرد: در این اعلام نتایج سازمان سنجش با احتساب ٧٠ درصد آزمون کتبی و ٣٠ درصد مصاحبه نتایج را اعلام می‌کند و دعوت به گزینش انجام می‌شود.

بازدید رایگان دانش آموزان از موزه‌ها

علی اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به نقش موزه‌ها در روایتگری تاریخ به دانش آموزان گفت: در همه جای دنیا موزه‌ها از مراکز مهم بازدید دانش آموزان هستند و دستاورد‌های کشور را نمایش می‌دهند بر این اساس در خدمت آموزش و پرورش هستیم همچنین از وزیر آموزش و پرورش درخواست کردیم تا بازدید دانش آموزان از موزه‌ها به صورت یک دستورالعمل تدوین شود

او ادامه داد: برای همه گروه‌های دانش‌آموزان تخفیف و بازدید رایگان از موزه‌ها را در نظر گرفتیم و امکانات ما در اختیار دانش آموزان است تا به صورت گروهی و کاملا رایگان از موزه‌ها بازدید کنند.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری با اشاره به پیشنهاد مدیران آموزش و پرورش مبنی بر ایجاد موزه‌های علوم و فنون اظهار کرد: این موزه‌ها روایتگر تاریخ علم در کشور‌ها هستند و به صورت کارگاه آموزشی ایفای نقش می‌کنند که و می‌توانیم برای ایجاد آن برنامه‌ریزی کنیم.

چاقوی دولبه فضای مجازی برای نوجوانان و جای خالی سلبریتی‌های تربیتی

آنطور که حجت الاسلام والمسلمین علی آبادی مدیر دفتر آموزش و تولید محتوا اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان گفته است سلبریتی‌های فضای مجازی را دارای نقشی بسیار تاثیر گذار می‌داند و معتقد است که آن‌ها فضای فرهنگی و تربیتی مخاطبان در فضای مجازی را جهت دهی می‌کنند و اگر بخواهیم با مدل رسانه‌ای پیشروی برویم باید به این موضوع توجه داشته باشیم که ماهیت کار سلبریتی‌ها را بپذیریم و برای مقابله به مثل در این زمینه سلبریتی‌های تربیتی و قابل پذیرش برای کودکان و نوجوانان تعریف کنیم.

او ادامه داد: نوجوان خود در این برهه زمانی به دنبال یک قهرمان در زندگی‌اش می‌گردد، فردی که از او تبعیت و الگو پذیری داشته باشد در این شرایط  برخی سلبریتی‌ها و مدل‌های اشتباه در مسیر زندگی نوجوان قرار می‌گیرد.

علی آبادی با بیان اینکه تغییر در زیست‌بوم تعلیم و تربیت جدید ناخواسته تهدید‌هایی را به دنبال دارد، اظهار کرد: در کنار این موضوع باید به این هم توجه داشته باشیم که نمی‌توانیم فرد را در سنین نوجوانی اجبار به دوری از فضای مجازی یا اقدامات بازدارنده کنیم بنابراین باید ساختار‌های تربیتی اطراف و مربوط به نوجوان را اصلاح کنیم.

نفوذ کالج‌ها و دانشگاه‌های غربی و آمریکایی در مدارس تهران

کانون تربیت اسلامی در نامه‌ای خطاب به وزیر آموزش و پرورش درباره فعالیت خانه ریاضی تهران و سوق دادن این مجموعه آموزشی نسبت به خروج دانش‌آموزان نخبه از کشور انتقاد داشته است. دربخش‌هایی از این نامه آمده است که این خانه چند سالی است که با عدم رعایت قانون تعارض منافع به تاسیس مدارس غیردولتی شخصی نیز پرداخته است. در نتیجه لازم است که از انحراف بیشتر موسسه خصولتی خانه ریاضی تهران از ماموریت اصلی خود ممانعت آید تا از نفوذ کالج‌ها و دانشگاه‌های غربی و آمریکایی در مدارس تهران به دلیل غفلت وساده انگاری، جلوگیری شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش و پرورش رتبه بندی معلمان وزیر آموزش و پرورش رتبه بندی معلمان آموزش و پرورش آزمون استخدامی دانش آموزان اعلام نتایج فضای مجازی سلبریتی ها موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۸۸۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمید طریفی حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه خانواده‌ها برای ثبت‌نام کلاس اولی‌ها به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند، گفت: برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی ۶۳۶ هزار نفر شرکت کردند و ۲۸ هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: ساز و کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند، در ۲ سال گذشته ۲۴۰ هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

طریفی حسینی ادامه داد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

وی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز توضیح داد: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد

به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیاد‌های جهانی بیش از ۲۰ مدال طلا داشتیم.

طریفی حسینی ادامه داد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلز متناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی و اینکه آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟! گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند، چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشور‌ها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشور‌ها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشور‌های مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی بیان کرد: روند افت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با ۱۰ سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است، گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزئی از سواد است، اما دنیای امروز بر مهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزء کشور‌های پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد، چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی ۹۸ درصد است و در حوزه کیفیت، استاندارد‌های آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشور‌ها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشور‌های اسکاندیناوی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از چهارشنبه/۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • ۴ سالن ورزش دانش‌آموزی در زنجان آماده افتتاح است
  • جذب در آموزش و پرورش بر مبنای سوابق آموزشی معلمان
  • اعلام نتایج آزمون استخدامی دانشگاه فرهنگیان
  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • اعلام نتایج آزمون استخدام مشاور و معلم ورزش تا نیمه خرداد
  • جذب استعداد‌های برتر ورزشی بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان